Shkolla e Pokerit

Hold’em - Nje veshtrim i shpejte

Texas Hold’em eshte nje nga varietetet me te luajtura te pokerit ne te gjithe boten. Nese nuk e dini kjo eshte loja me e bukur per tu mesuar.
Loja e Texas Hold’em kalon ne kater raunde bastesh: Para-flop, ne Flop, ne Turn, dhe River. Secili nga keto raunde eshte i pershkruar me poshte ne seksione te ndara.
Para se te filloje dora kryet perzierja e letrave, vendosen Bujot dhe secilit lojtar i jepen dy letra te mbuluara. Ka nje raund bastesh qe eshte i limituar ne nje bet dhe tre Ritje (ne lojrat me limit).
Kur ritja gjen pergjigje atehere raudni eshte i komletuar dilleri mund te hapi tre letra ne tavoline. Keto tri letra quhe Flopi. Te gjitha letrat qe hapen ne tavoline quhen letra te perbashekta. Prandaj ato mund te perdoren nga cdo lojtar ne tavoline ne kombinimet me letrat qe ata kane ne dore per te nzjere kombinimin me te mire te mundeshen ne poker.
Flopi ndiqet nga nje raund tjeter bastesh. Ne lojrat me limit raundi i dyte i basteve eshte raundi i fundit i lojes me limit. Pas keti raundi te gjitha bastet dhe rritjet do te jene pa limit.
Pas kesaj Flopi eshte i kompletuar dhe dilleri do te hapi ne tavoline edhe letren e katert. Kjo eshte letra e Turn dhe eshte nje tjeter leter e perbashket, ku cdo lojtar mund ta kombinoje me letrat e tjera dhe ato te tija. Pas letres se Turn ka nje raund te trete te basteve. Ky raund i bateve eshte pa limit. Kurve veprimet e Turnit jane te perfunduara hapet letra e peste River.
Pas kesaj fillon dhe turni i katert dhe i fundit i basteve dhe si te tjert ky eshte i limituar nje nje bast dhe tre rritje. Kur veprimi eshte kompletuar, poti eshte i gatshem te fitohet nga dora qe ka kombinimin me te mire te mundeshem.

Perpara se te filloni ju lutemi te gjeni nje liste me disa terma qe ne i perdorim per te shpjeguar se si te luani Texas Hold’em :

Veprim

Baste. Thuhet kur nje lojtar i caktuar duhet te vendosi bastin, te vendosi Check, ta Rrisi ose te dale pas.

Piket e aktivitetit

A ray of light that points to the player who is next to act.

Bast, Chech, Rritje, Jashtë

As the action for a particular round begins each player in turn has the option to fold which is to throw his hand away and sit out the current hand, check, that is pass the action without putting money in the pot, or to bet. The first person to put money in the pot on any given round of betting is the bettor. After this first bet is made subsequent players have three choices; call (put an amount that matches the bet into the pot), raise (put an amount that is equal to twice the bet into the pot) or fold (when a player folds he surrenders his cards and removes himself from contention for the pot). After a raise has been made subsequent players also have three choices; call the raise, re-raise or fold.

Bujo

Ka baste te detyruara perpara se te filloje loja. Ne Hold'em ka dy baste te tilla qe jane Bujo dhe Bujo e Madhe

Flop

Jane tre letrat e para te perbasheketa qe dilleri i hap ne qender te tavolines. keto quhe Flop

Letra te perbashketa

Letrat e hapura ne qenderte tavolines jane letra te perbasheta dhe mund te perdoren nga lojtaret per kombinimet e tyre

Fisha e dillerit

Ne Hold'em ka nje fishe qe quhet fisha e dillerit dhe percakton pozicionin nga fillon ndarja e letrave pra kush mer i pari dhe me radhe pra kush konsiderohet edhe poziconi i dillerit. sheprndarja e letrave eshte ne sensin orar

Vendi

Cipsat e vendosura ne qender te tavolines kur kane vendosur bastet ose i kane Rritur ato quhet Pot

Turn

Letra e turn eshte letra e kater e perbashekt qe hapet ne qender te tavolines dhe gjithshtu perfaqeson raundin e dyte te basteve.

River

Raundi i fundit i bateve fillon kur hapet letra e peste e cila eshte River dhe pasi te vendosen edhe keto baste, vazhdohet me hapjen e letrave dhe kush ka kombinimin me te mire eshte edhe fituesi.

Shkolla e Pokerit 1

Ne Texas Hold'em ka një avantazh ne rast se je i fundit ne tavoline. Avantazhi është se lojtarët në pozitë fund veprojne pas lojtarë në pozicione më parë dhe kështu kanë informacion në lidhje me qëllimet e lojtarëve të tjerë ". Për shkak të kësaj avantazh letrat janë trajtuar dhe veprimi fillon nga nga fisha e dillerit që rrotullohet rreth tryezës në të djathtë.
Për çdo dorë e Texas Hold'em, kartat janë riorganizoi, butonin tregtari është i vendosur, blinds janë të postuara dhe dy kartat janë trajtuar përmbys për çdo lojtar aktiv në tavoline. Këto dy letra janë të mbuluara per çdo lojtar apo letra private.
Pasi letrat jane ndare, veprim para bast fillon. Në këtë raund, basti fillon me lojtar i parë në të majtë (akrepave të sahatit) nga bujo e madhe. Në të gjitha raundet e mëpasshme veprimi fillon me lojtar i parë në të majtë të Dillerit.

Pre-Flop per fillestaret:
Gabimi me i zakonshem per fillestaret ne Holdem eshte qe paguajne shume duar per te pare Pre-Flop dhe pastaj terhiqen. Lojtaret e mire ne rast se nuk kane dore te mire dalin pas qe ne Pre-flop

Gabimi me i zakonshem per fillestaret ne Holdem eshte qe paguajne shume duar per te pare Pre-Flop dhe pastaj terhiqen. Lojtaret e mire ne rast se nuk kane dore te mire dalin pas qe ne Pre-flop

Shkolla e Pokerit 2

Ne Texas Hold'em ka nje regull ku te peste letrat hapen ne qeder te tavolines sipas renditjes dhe kohes se percaktur. tre letrat e para quhen flop. letra e katert quhet Turn dhe letra e peste quhet River. pas cdo letre te hapru lojtaret kane te drejte per raund bastesh.

Nje lloj Flopi per Fillestaret:
In this example, Kelly has flopped a set of 7s and should definitely continue with the hand. If the flop doesn’t match your hole cards in any way and you don’t have a very high pair in the hole, fold. On the flop you have 5 of a possible seven cards and without a strong hand or a strong draw it is unwise to continue to put money into the pot.
In limit games the stakes double on the turn. The game shown is a 3€/6€ game so all bets and raises on the turn and river will be for 6€.
When the betting action on the turn is complete the river card, the final card, is placed on the board and the last round of betting begins.
NIn this particular game, you might note that the player next to the dealer has elected to take a break and sit out. At any time any player may elect to sit out and take a short break. Players are allowed to be away from the table for the time it takes to deal 3 hands, usually about 5 minutes. Should a player stay away longer he is removed from the table and the value of his chips is returned to his account.
In all cash games a small rake/fee is collected, usually is 5% of the bets, with a maximal of 5 euros each game. The rake begins from the flop.
The action pointer shows that player Kelly is next to act. She may fold her cards, check the action or bet 6€. With 3 9’s she will most probably bet 66€.

Turn

Shkolla e Pokerit 3

River

Lojtari fillestar ne Turn:
Ne radhene Turn dyshimet fillojne dhe riten dhe lojtari duhet te kete nje arsye te forte qe te vazhdoje lojen. Sepse ngelet vetem nje leter per te mare, duhete te keni vemendjen te poti i vene ne loje deri tani si dhe te shikoni me vemendje kombinimet e mundshme ne tavoline qe te vendosni te vazhdoni apo jo.

River

Shkolla e Pokerit 4

Letra e fundi nje shtate zere ka dale dhe raundii fundit i basteve eshte duke filluar. jane tre lojtare ne loje. Lojtari Devid ka shtypur check dhe veprimi tani ka kaluar te Kelly. Kelly ka dy pair me te medhenjte me Dama qe eshte nje leter e mire keshtu qe ka shume mundesi qe te vendosi bast.

Nje lloj River per Fillestaret:

With very big pots on the river, players often have the pot odds that can justify a value bet or call or even a pure bluff.
Be very selective in the hands you play.
Learn to estimate and use pot-odds, implied-odds and overlays.

Top poker pros agree that good poker manners make good poker sense, make the game more enjoyable and can add to your poker bottom line. Professional players know that to anger or offend other players can sometimes cause an otherwise very loose player to play more conservatively, a bad player to play better and when the game flow is adversely affected he sees fewer hands/opportunities per hour.

Ktheu ne fillim
657
673